neljapäev, 14. detsember 2006

Hea Inimene

Juhtus kord selline lugu. On üks klient, kes muuhulgas osutab teenust Suusaliidule. Mõni aasta tagasi tekkis neil soov välja anda end tutvustav broshüürike, kus kliendid rääkisid oma tarbitava teenuse iseloomust ja kvaliteedist. Teiste hulgas Suusaliit.

Kontsept oli lihtne – iga teenuse kohta kiidujutt kliendilt ja seal juures pilt kliendi esindajast. Ei mäletagi enam, kas selle pakkus välja Suusaliit või tekkis idee kliendi ja meie meeskonnakese peas, aga igatahes sattus pildile neid esindama Andrus Veerpalu. Loomulikult olid olemas kõik kirjalikud kokkulepped ja kooskõlastused.

Veerpalu saabus parajasti kuskilt treeninglaagrist, peatus korraks Pirital ja seal leidis aset ka pildistamine.

Tõeline elamus. Pole näinud sugugi palju nii heatahtlikke, tähelepanelikke ja vastutulelikke inimesi kui seda on Andrus Veerpalu. Kõik sujus kenasti ja lõpuks oligi trükises pilt staarist, kes sellel temale ainuomasel tagasihoidlikul ilmel kükitas kuskil Pirita rannakividel.
Aga üks asi jäi painama. Et kas ikka on eetiline kasutada sportlast sellisel viisil teenuse kiitmiseks?

Tegelikult jätab seesama mees rahva rõõmustamiseks spordikarjääri oma parimad aastad ja tihti ka tervise. Ja meie ekspluateerime teda midagi vastu andmata. No samas saab Suusaliit mu igati toredalt ja vastutulelikult kliendilt suuri soodustusi. Ja klient ei taotlegi enese logo eksponeerimist igas võimalikus kohas. Võibolla on vahel tõesti vajalik tehtud heategusid kuskil jäädvustada, et ka tulevikus oleks endal kindlam samaviisi jätkata.

Samas ei saanud ma kuidagi aru, et miks sellisel suurkujul pole oma manageri, kes hoolitseks, et tema saavutused tekitaksid tulevasteks eluaastatel vajaliku rahalise katte. No nad saavad ju suuri preemiaid ja sponsorrahasid ka, aga siiski.

Nüüd siis astus keegi sammukese võrra kaugemale. Täiesti asjasse (suusatamisesse) mittepuutuv paksmagu otsustas end upitada sportlaste najal. Selles, et Eestis seninägematud konnad möllavad ei olegi ju tegelikult miskit üllatust. Üllatus on hoopis see, et Suusaliit endale papi ja positsiooni võitmiseks sportlasi sellisel viisil ekspluateerida laseb. Veel vahvam on sealjuures, et miski Erkki Nool peab võimalikuks (küll irooniliselt) ka vastavat konna kiita.

Kommentaare ei ole: