esmaspäev, 13. juuli 2009

Grillime tomatit




Üks võimalus grilliõhtusse uute nootide lisamiseks on pista grillile juur- ja aedvilju. Kindlasti on paljud proovinud süte kohale sättida baklažaani või suvikõrvitsa. Proovige ka tomatit. Tegin seda eile jälle ning grillitud põdraliha kõrval oli tomat väga mõnus.



Suuremad tomatid pooleks, kompaktsemad tervenisti grillile ning kuumus mitte-nii-kõrgeks. Natuke katsetamise värk. Küpsemise käigus kipub tervel tomatil koor lõhenema, aga ärge laske end sellest häirida, mõningane vedelikukaotus käib asja juurde. Tomat on valmis siis kui ta on pehmenenud ning ühtlaselt läbi soojenenud.




Serveerimisel võiks kastmeks peale lisada balsamico kreemi. Miskit täiendavat maitsestamist ei vaja. On hea küll.

Kommentaare ei ole: