teisipäev, 7. juuli 2009

Tropid laulupeol





Lisaks rõõmsale peonautijale satub laulupeole paraku alati ka ports troppe. Tegelased, kes trügivad sinna, kus nad ei peaks olema – dirigendipulti, autoga jalakäijatele mõeldud teedele, täis õlleklaasiga rahva keskele tunglema.




Olgu igaks juhuks mainitud, et loo esimesel pildil on lihtsalt kodanik, kel oli kenasti teemat illustreeriv särk. Ei ole tropp 99% tõenäosusega.




Esitropp oli muidugi Laine Jänes. Konkurentsitult. Mul pole midagi selle vastu, et kultuuriminister laulupeol kõnet peab – las saab rahvas kordki teada, kes seal ministeeriumis istub, kah hariv. Aga ajastus – miks peab seda kõnet pidama siis, kui pidu on hoo sisse saanud ja tõepoolest üheshingamine tekkimas. Kõnet oleks saanud ju ka päeva alguses pidada ja oma ametlikud soovid nõnda edastada. Koorijuhtimine oli antud kontekstis ikka lihtsalt täielik ****.




Troplust ka vaatajate sekka, kes katsus endale võimalikult suurt laagriplatsi haarata tõrjudes millega iganes kaasvaatajaid, kes lobises Isamaa aegu lihtsalt mobiiltelefoniga. Nagu poliitikud, nõnda ka rahvas.




Lõpuks miks sellest kirjutada? Aga kõrini sai ja seda koduteel, kus jalg- ja rattateel liikunud autodes kojusuunduvad tropid rõõmsal meelel jalutajaid kõnniteelt minema surusid. Paar pilti siis kah neist ahvidest Torupilli Selveri lähedalt. Ehk keegi tunneb ära, saab oma tuttavaid edasipidise tarbeks manitseda.






4 kommentaari:

Saila ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Saila ütles ...

Kõige tiblamad tropid on need Jänese kallal irisejad.No anna minna, mis teema! Üks hiigeltropp on kilulinna, teine suvepealinna esimees ( meer ei tihka öelda), aga iga kuramuse töllmokk lahmib kena dirigendi kallal, punkt kirja ja kohe kangelase tunne, eks.

KuriUss ütles ...

Nonoh. Mis troplusega need Savisaar ja Viisitamm seal laulupeol siis hakkama said? Esimest kuuldavasti ei nähtudki peol. Omamoodi troplus on see linnapea poolt küll, et ta kodulinna aasta olulisimat sündmust vältis. Siis kilulinna koha pealt on sul ehk antud kontekstis natuke õiguski.

Kena dirigent? Mis oleks pidanud suure ekraani ülesse panema, et rahvas kogu seda ilu näeks?

Ilus tropp on muidugi parem kui kole tropp küll.

afanasjev ütles ...

Pand Laine Jänes üksi suure ekraani peale hingama, kurat, vot see oleks üritus olnud, poleks lauljaid tarviski. Praegu jäi nagu miskit puudu. Aa, kuidas põhjendatakse, et Arnold Oksmaa ei saanudki pulti? Tal on Ryan Angelosega uus kava ju.